Η ετήσια χοροεσπερίδα της ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων του Οντάριο

Submitted by apptellect on Παρ, 02/24/2017 - 11:17

Του Ι. Σ. Σαραϊδάρη

Στις 21 του Ιανουαρίου οι Θεσσαλικοί σύλλογοι  του Οντάριο υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας τους συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα του Park View Manor Banquet hall για την πρώτη επίσημη ετήσια χοροεσπερίδα (γλέντι τους) αφιερωμένη στην νέα χρονιά.

Η εκδήλωση που συγκέντρωσε περισσότερα από 500 άτομα (κυρίως μέλη Θεσσαλικών Συλλόγων) ήταν άρτια οργανωμένη και τιμήθηκε από την παρουσία του Αρχιμανδρίτη πατέρα Ιγνάτιου Δελή, του  Γεν. Προξένου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Αλέξανδρου Ιωαννίδη, των Δημοτικών Συμβούλων κυρίων Δημήτρη Καρύγιαννη και αργότερα της κ. 

Μαρίας Φραγγεδάκη του προέδρου της Ελληνικής κοινότητας Τορόντο κυρίου Αντώνη  Αρτεμάκη και μελών του διοικητικού συμβουλίου της κοινότητας, του αντιπροέδρου των Θεσσαλών από το Μοντρεάλ των Θεσσαλών «Ρήγας Φεραίος»  αντιπροσωπεία της Παμμακεδονικής με την αντιπρόεδρο κ. Τερέζα Νικολαΐδη, τον πρώην πρόεδρο της Ελληνικής κοινότητας τον γιατρό Τάσο Καραντώνη και πολλούς άλλους. 

Οι Αρχόντισσες, το γυναικείο τμήμα της Ομοσπονδίας ντυμένες με τις φανταχτερές τοπικές ενδυμασίες τους δέσποζαν στον χώρο της αίθουσας επιβλητικές οικοδέσποινες καθώς η οργάνωση και η εξέλιξη της εκδήλωσης ήταν μέλημά τους.  

Οι Οικοδέσποινες, παρουσιάστριες, της βραδιάς οι κυρίες Άννα Σπίγγου και Πατρίσια Καραούλα, κάλεσαν τον  Γεν. Πρόξενο πρώτα  και στην συνέχεια τον πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας να απευθύνουν τον χαιρετισμό τους στους συνδαιτημόνες. 

Ο κ. Ιωαννίδης σε γενικές γραμμές αναφέρθηκε στις ομορφιές της Ελλάδας.  

Ο πρόεδρος της Ελληνικής κοινότητας ζήτησε από τους συνδαιτημόνες από την δική του πλευρά να αφυπνισθούν καθώς σε κάποια μελλοντική στιγμή θα μπορούσε να υπάρχουν μόνο σύλλογοι εθιμοτυπικοί και μόνο χωρίς την ύπαρξη της κοινότητας. 

Κύριος ομιλητής ήταν ο Πρόεδρος της ομοσπονδίας Νικηφόρος Λαμπίρης ο οποίος και αναφέρθηκε στο Θεσσαλικό Όραμα που κατά την άποψή του παράλληλα είναι και όραμα όλων των Ελλήνων της διασποράς. Η προβολή των εθίμων ηθών και θεσσαλικής (ελληνικής) παράδοσης. Η ανατροφή των παιδιών με βάση αυτό το τρίπτυχο είναι το όνειρο και όραμα του κάθε Έλληνα που βρίσκεται στην διασπορά.

Ευχαρίστησε την χοροδιδάσκαλο του χορευτικού της Καρδίτσας Μαρία Κουλέα για την άψογη παρουσίαση και εκτέλεση από το χορευτικό του Συλλόγου του προγράμματός του.

Ακολούθως συνεχάρη την χοροδιδάσκαλο Μαίρη Ζάικος για την σωστή εργασία της με τις Αρχόντισσες  της Θεσσαλίας που τις οδήγησε να παρουσιάσουν όλο τους το μεγαλείο ακολουθώντας την παράδοση.  

Ανακοίνωσε στην συνέχεια την ίδρυση ενός νέου τμήματος που θα απευθύνεται στην Νεολαία και θα λειτουργεί κάτω από την καθοδήγηση της Ομοσπονδίας.

Υπεύθυνοι αυτού του τμήματος θα είναι η Μαρία Σπίγγου, η Πατρίτσια Καραούλα και ο Αχιλλέας Παγούνης. Το Θεσσαλικό γλέντι κράτησε έως και τις πρώτες πρωινές ώρες.